- 1 margaryna
- 1 szkl. cukru
- 120 ml mleka
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
Margaryne zmiksować z cukrem,dodać jajka i dalej miksować.
Dodawać stopniowo mąke i proszek i podlewać mlekiem.
Wykładać na jedną papilotke około 2 łyżek ciasta.(powinno wyjść około 30 babeczek)
Składniki do buttercream icing:
125g miękkiego masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szkl cukru pudru
2 łyżki mleka
Wykonanie:
Zmiksować wszystko tak by była jednolita masa.
A ta zieleń to barwnik?
OdpowiedzUsuńBabeczka wygląda przepysznie~!
Tak to barwnik :)
OdpowiedzUsuńWyglądają i smakują przepysznie :)
Na ile to jest babeczek?
OdpowiedzUsuń